Kikärtsbiffar
För dem som vill ha något att tugga på och som inte tycker om att se bönor eller kikärtor! Det kräver lite mer tid och arbete men kanske är värt det om det kan vara mer inbjudande för någon som är hungrig att äta fastemat...
till ca 8 st
Ingredienser
ca 5 dl kikärtor
riven lök
1 riven potatis
0,25 dl skorpmjöl
ca 0,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
salt och peppar
valfri kryddning, tex örter
Gör så här
Blötlägg skorpmjölet i 0,5 dl vatten och låt svälla i ca 10 min.
Mixa kikärtorna med olja och vatten så att det blir pastej.
Riv lök och potatis och tillsätt det till kikärtspastejen.
Tillsätt det uppblötta skopmjölet, vetemjölet och bakpulver. Blanda och krydda med salt och peppar och ev. någon örtkrydda.
Forma biffar i önskad storlek och stek i olja på medelvärme tills biffarna får lite färg och är genomstekta.
Om biffarna ska värmas i ugn smörj långpannan + lite vatten.