top of page

Kikärtsbiffar

För dem som vill ha något att tugga på och som inte tycker om att se bönor eller kikärtor! Det kräver lite mer tid och arbete men kanske är värt det om det kan vara mer inbjudande för någon som är hungrig att äta fastemat...

till ca 8 st

Ingredienser

  • ca 5 dl kikärtor

  • riven lök

  • 1 riven potatis

  • 0,25 dl skorpmjöl

  • ca 0,75 dl vetemjöl

  • 0,5 tsk bakpulver

  • salt och peppar

  • valfri kryddning, tex örter

Gör så här

Blötlägg skorpmjölet i 0,5 dl vatten och låt svälla i ca 10 min.

Mixa kikärtorna med olja och vatten så att det blir pastej.

Riv lök och potatis och tillsätt det till kikärtspastejen.

Tillsätt det uppblötta skopmjölet, vetemjölet och bakpulver. Blanda och krydda med salt och peppar och ev. någon örtkrydda.

Forma biffar i önskad storlek och stek i olja på medelvärme tills biffarna får lite färg och är genomstekta.

Om biffarna ska värmas i ugn smörj långpannan + lite vatten.


bottom of page